Portofoliul de angajare
Portofoliul de angajare este o etapa foarte importanta la angajare, desi multi il trec cu vederea.El reprezinta o imagine a ta in fata angajatorului. Daca nu va conveni angajatorului aceasta etapa nu va exista.
Se spune că interviul este etapa cea mai importantă atunci când vrei să te angajezi. Greșit! Cel mai important este portofoliul de angajare pe care mulţi candidați îl tratează superficial. Importanța portofoliului de angajare constă în faptul că el reprezintă în faţa angajatorului prima imagine a celui care aplică pentru postul respectiv. Dacă acest portofoliu de angajare nu convinge pe angajator atunci următoarea etapă, interviul, nu va mai avea loc.
In portofoliul de angajare trebuie sa avem in vedere:
-cv curriculum vitae
Curriculum vitae (CV) – cuprinde informații personale referitoare la experiența ta personală precum și o parte din personalitatea și obiectivele tale profesionale;
ce poți sa faci?
cine ești?
ce ai făcut?
ce ai invățat?
cuprinde informații personale la experiența personală precum și obiectivele tale.
-scrisoarea de intenție
Scrisoarea de intenție sau de motivație – este un document prin care aduci la cunoștinţă angajatorului interesul tău pentru postul respectiv, motivația de a te angaja. Folosește-te de acest document pentru a-i prezenta calificările profesionale şi abilităţile personale care te recomandă pentru slujba dorită;
Este un document prin care duci la cunostința angajatorului interesul tău pentru postul respectiv.
-scrisoare de mulțumire (dacă e cazul)
Scrisoarea de mulțumire – se trimite la companie în cel mult 24 de ore de la susținerea primului interviu și are scopul de a întregi imaginea angajatorului despre tine în urma interviului.
-Analiza swot se refera la experienta si capacitatea personala si profesionala.ea sprijină la construirea obiectivelor de dezvoltare personala si profesionala.
În cadrul analizei SWOT se va ține seama de faptul că:
- Punctele tari și punctele slabe sunt concepte „statice”, bazate pe parametrii descriptivi ai unei zone, într-o perioadă determinată de timp. Ele reprezintă ceea ce există.
- Oportunitățile și amenințările au în vedere viitorul, și se referă la alegerile pe care le au de făcut persoanele implicate în procesul de planificare. Ele reprezintă ceea ce va fi.