Activitati CCOC

După aproximativ un an de la finalizarea studiilor, odată cu procesul de înmânmare a diplomelor, fiecar absolvent completează un chestionar de inserţie pe piaţa muncii. Obiectivele acestei activităţi sunt:
1. Întocmirea unei statistici privind ocuparea profesională a absolvenţilor universităţii.
2. Identificarea secţiilor cu deficit de angrenare a absolvenţilor universităţii pe piaţa muncii
3. Identificarea de măsuri în ceea ce priveşte angrenarea deficitară pe piaţa forţei de muncă a absolvenţilor unora dintre specializările oferite de Universitatea Politehnica din Timişoara.

 

Pentru  a  creea o legatură cât mai bună între studenţi / absolvenţi şi piaţa muncii (mediul societal), CCOC a creeat o bază de date unde studenţii/absolvenţii îşi pot încarca CV-ul, iar companiile îşi pot posta ofertele disponibile la un moment dat. Acest lucru se poate reliza prin creearea unui cont, atât de către studenţi/absolvenţi, cât şi de companii/instituţii. Companiile pot vizualiza CV-urile din baza de date.

 

În fiecare an, CCOC împreună cu echipele de voluntari (cadre didactice şi studenţi) prezintă elevilor din peste 100 de licee, oferta educaţională a Universităţii Politehnica din Timişoara, distribuind tot atâtea afişe şi peste 15000 de plante.

Universitatea Politehnica Timişoara organizeaza de două ori pe an (primăvara și toamna) evenimentul ,,Zilele Carierei în UPT”, manifestare destinată studenţilor, masteranzilor şi absolvenţilor, dar şi companiilor, instituţiilor de profil interesate să ofere oportunităţi de carieră pentru tineri.

Acţiunea Zilele Carierei cuprinde următoarele activităţi:
- prezentări de companii şi vizite;
- zile de stand;
- traininguri şi workshopuri axate pe carieră şi companii
Află mai multe detalii..

 

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT prin Oficiului de Intermediere a Relatiei cu Mediul Societal organizeaza periodic impreuna cu institutiile/companiile partenere, prezentari de oferte pentru studenti si absolventi (locuri de munca, oferte de practica sa).
Aceste actiuni nu implica din partea companiilor interesate niciun fel de costuri (mai putin cele legate de afise, pliante, materiale promotionale specifice). De asemenea accesul studentilor/absolventilor la aceste actiuni nu implica costuri.

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT prin Oficiului de Intermediere a Relatiei cu Mediul Societal este într-un dialog permanent cu institutiile/companiile de profil pentru a identifica pentru studenţii şi absolvenţii UPT cât mai multe oportunităţi în ceea ce priveşte: stagii de practică, internshipuri, burse private, efectuarea lucrării de licenţă sau de disertaţie în colaborare cu o companie de profil, vizite în companii, prezentări de companii, locuri de muncă part -time sau full -time

 

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT organizează periodic o serie de traininguri seminarii şi workshopuri pentru studenţii UPT. Acestea sunt axate pe: comunicare, reprezentare, leadership, managementul timpului, management organizaţional, scriere de CV + scrisoare de intenţie şi prezentare la interviu, autogen şa

Cei doi psihologi din cadrul Laboratorului de evaluare aptitudinala a studentilor va stau la dispozitie pentru consultatii la sediul din cladirea ASPC a Politehnicii (Pavilionul Facultatii de Constructii) de la etajul 3, vizavi de Departamentul de Pregatire a Personalului didactic. 

 • Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră va sta la dispozitie in programul sau de functionare la nivel central (la rectorat), dar si prin oficiile de Informare si consiliere din fiecare facultate
 • Va rugam sa va adresati CCOC in probleme care tin de specificul centrului (informatii care tin de universitate, de procesul de invatamant, facilitati, etc si deasemenea in probleme ce tin de cariera profesionala)

 •  

  • Site-ul CCOC: www.ccoc.upt.ro
  • Pagini și grupuri de Facebook (https://www.facebook.com/CCOC.UPT)
  • Instagram și Tik Tok: ccocupt
  • Newsletterul CCOC – te poţi inscrie transmiţând un mail la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - cu menţiunea – doresc sa primesc newsletter-ul CCOC
  • Afişe, pliante, standuri, prezentări