Consiliere în carieră

Studenția nu se rezumă doar la frecventarea cursurilor. Ca student, ai multe oportunități cu care „poate” nu mai ai șansa să te întâlnești, ai multe calități și aptitudini pe care le poți îmbunătăți.
Dacă vrei să-ți pui în valoare abilitățile, să afli care sunt punctele tale tari și dacă ești pregătit să te descoperi pe tine ca și om, mai profund, CCOC te ajuta sa afli raspunsuri la anumite întrebări, dar și să înțelegi anumite aspecte care își conturează traseul profesional, cum ar fi:
Sesiuni de îmbunătățire a comunicării
Sesiuni de autocunoaștere
Elaborarea planului personal de acțiune/planului de carieră
Pregătirea portofoliului
Cum îmi caut ofertele de carieră?
Cum să fiu competitiv?
Simularea interviului de angajare
Sesiuni axate pe modalități eficiente de învățare
Managementul timpului
Dezvoltarea abilităților de lucru în echipă

...și multe altele.

CCOC te sprijină în acest sens.

Prin evaluarea aptitudinală, tinerii își descoperă potențialul și înțeleg  importanța dezvoltării capacităților specifice  pentru alegerea viitoarei cariere.

Branding personal

 

Iată cea mai scurtă definiție a brandului personal: este cel care expune cine ești tu cu adevarăt în ochii lumii exterioare. Acum ceea ce trebuie să conștientizezi este faptul că fie că vrei, fie că nu vrei, tu ai un brand personal unic, original și irepetabil.

Primul lucru care trebuie însă făcut atunci când începi clădirea brandului personal este probabil un brainstorming prin care să vezi care sunt punctele forte, stabilirea gradului de popularitate de care te bucuri la un anumit moment, care este expertiza ta într-un anumit domeniu, reputaţia etc.

Al doilea lucru pe care trebuie să-l faci este şi cel mai greu. O dată ce ai stabilit ce te face pe tine unic şi ştii unde te poziţionezi, urmează o continuă campanie de branding personal pe care chiar tu trebuie să o coordonezi. Personal branding ţine de orice. Fie că vorbim de pagina sau contul de Facebook, de contul de Twitter, contul de LinkedIn, blogul sau website-ul personal, CV-ul, cartea de vizită, adresa de e-mail şi chiar garderoba şi felul în care te îmbraci şi arăţi, contează. TOTUL trebuie să meargă împreună, să exprime aceleaşi lucruri pe care tu le transmiţi verbal. În caz contrar, poţi spune adio reputaţiei şi credibilităţii.

În concluzie, brandul personal este foarte folositor din punct de vedere profesional pentru că ne promovează și ne oferă credibilitate și încredere, dar, în cele din urmă, este vorba de cum suntem percepuți de oamenii din jurul nostru și de ceea ce pot spune ei atunci când ne văd sau ne aud numele.