Aceasta pagina se adreseaza in principal studentilor dar si absolventilor UPT, elevilor care doresc sa se indrepte catre UPT si companiilor care doresc sa interactioneze cu UPT studentii si absolventii sai.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VOLUNTARIAT
 
 
Cum îmi completez CV-ul
 

 Cum  îmi completez CV-ul

Mai jos sunt extrase cateva idei  din '' instrucţiuni pentru folosirea curriculumului vitae Europass de pe site-ul: http://europass.cedefop.europa.eu/

Introducere
Redactarea unui curriculum vitae reprezintă un pas important atunci când sunteţi în căutarea unei slujbe sau a unui curs de instruire/formare. CV –ul este adesea primul contact cu un viitor angajator, de aceea el trebuie să atragă imediat atenţia cititorului şi să demonstreze de ce ar merita sa fiţi intervievat.

Important!
De obicei angajatorii nu alocă mai mult de un minut fiecarui CV, atunci când fac selecţia iniţială a aplicaţiilor/candidaturilor primite. Dacă rataţi impactul corect, veţi pierde ocazia de a fi angajat.

Recomandari generale
Înainte de a începe să scrieţi CV-ul, amintiţi-vă câteva principii importante:

- Informaţiile din cv-ul dumneavostră trebuie să fie prezentate în mod clar şi logic.

- Un cv trebuie să fie concis: în cele mai multe cazuri, doua pagini sunt suficiente pentru a arăta cine sunteţi. Un cv de trei pagini poate fi considerat prea lung în unele cazuri, chiar dacă experienţa dumneavoastră profesională este remarcabilă.

-Dacă experienţa dumneavoastră profesională este încă limitată (pentru că tocmai aţi absolvit scoala sau facultatea), inversaţi ordinea rubricilor şi începeţi cu descrierea studenţiilor şi a pregătirii; scoateţi în evidenţă stagiile de practică profesională efectuate în timpul studiilor (a se vedea exemplele online);

- Concentraţi-vă pe informaţia esenţială, care aduce valoare sporită aplicaţiei dumneavoastră; experienţa de muncă sau cursurile de pregatire vechi sau nerelevante pot fi omise.

- Adaptaţi cv-ul în funcţie de postul pentru care candidaţi
Verificaţi-vă cv-ul ori de cate ori doriţi sa-l trimiteţi unui angajator, pentru a corespunde profilului cerut; puneti-vă în evidenţă calităţile în concordanţă cu cerintele specifice ale angajatorului. Căutaţi informaţii despre compania la care urmează să candidaţi pentru a vă putea adapta cv-ul la profilul căutat.
 
Experienţa profesională
În această rubrică, descrieţi separat fiecare slujbă relevantă pe care aţi avut-o, începând cu cea mai recentă.

- dacă vă angajaţi pentru prima oara, nu uitaţi să menţionati stagiile de pregătire practică şi profesională din timpul studiilor, care dovedesc contactul iniţial cu universul muncii;

- dacă experienţa profesională este încă limitată descrieţi mai întâi forma de învăţământ absolvită şi programele de formare profesională;

- evidenţiaţi locurile de muncă din timpul cursurilor de pregatire practică.

- axaţi-vă pe experienţa de muncă care aduce spor de valoare candidaturii dumneavoastră. Nu omiteţi experienţa care poate fi valoroasă, chiar daca nu este legată direct de profilul postului pentru care candidaţi.

 Educaţie şi formare profesională
  În această rubrica, introduceţi separat fiecare formă de învăţământ şi program de formare profesională absolvite cu diplomă sau certificat, începând cu cel mai recent.

- dacă experienţa profesională este încă limitată, descrieţi mai întâi forma de învăţământ şi programele de instruire/formare profesională

- nu menţionaţi studiile scolii primare daca deţineţi o diplomă de licenţă; axaţi-vă pe calificarile importante pentru aplicaţia dumneavoastră;

- reproduceţi tabelul ori de cate ori este nevoie.

Aptitudini şi competeţe personale
Această pagină oferă o imagine completă a aptitudinilor şi competenţelor dumneavoastră, dobândite pe parcursul vieţii şi formării profesionale şi care nu sunt în mod necesar dovedite prin certificate şi diplome oficiale. Rubricile urmatoare (limbi străine, aptitudini şi competenţe sociale, organizatorice, tehnice, de utilizare a calculatorului, artistice) vă permit să descrieţi aptitudinile şi competenţele dobândite atât în timpul studiilor, în timpul seminariilor sau al sesiunilor de formare continuă, cât şi pe cele dobândite într-o maniera informală şi non formală, adică în timpul activităţilor dumneavoastră ocupaţionale şi de petrecere a timpului liber. Eliminaţi orice rubrică în care nu aveţi nimic relevant de trecut.

Instrucţiuni de folosire a grilei de autoevaluare
Grila de autoevaluare cu şase niveluri a fost realizată de Consiliul Europei pentru « Cadrul European comun de referinţă pentru limbi străine ».Grila este alcătuită din trei niveluri mai mari dupa cum urmează:

-Utilizator elementar (niveluri A1 şi A2);
-Utilizator independent (niveluri B1 şi B2);
-Utilizator experimentat (niveluri C1 şi C2).
 
Rugaţi pe cineva să vă citească cv-ul
Verificaţi cu atenţie cv-ul la final pentru a îndeparta orice greseală de ortografie şi ca să vă asiguraţi că este redactat logic şi clar.
Puneţi pe altcineva să vă citească cv-ul pentru a vă asigura că are un conţinut clar şi uşor de înteles.

Pentru a vizualiza documentul întreg privind instrucţiunile pentru folosirea curriculumului vitae Europass
click aici

Pentru mai multe detalii despre Europass click aici

 
MULTIMEDIA
 
 
 
 
 
 
 
 
Date de contact
 

Cladirea Rectoratului UPT
P-ta Victoriei, Nr. 2, Etaj 1, Sala 111
Timisoara, Romania

Tel/Fax 0256 403163
ccoc@upt.ro
http://ccoc.upt.ro
 
Doresc informatii legate de:
 
Studenti
Absolventi
Elevi
Companii
Copyright © 2019 CCOC. Toate drepturile rezervate
Royalty
Web design by